Louis van Gaal wil dat Manchester United zondag zijn sportieve plicht nakomt in het slotduel met Hull City.

United is al verzekerd van de vierde plaats en dus een ticket voor de voorronde van de Champions League. Hull City gaat samen met Newcastle United uitmaken wie er degradeert uit de Premier League.

Hull City heeft een achterstand van twee punten op Newcastle, dat zondag West Ham United ontvangt.

"Ik moet mijn beste ploeg opstellen omdat we alles moeten geven voor de andere clubs in de Premier League, en dan in het bijzonder Newcastle United. We hebben zes punten gepakt van Newcastle en moeten dat ook doen met Hull", zei Van Gaal vrijdag op een persconferentie.

Bruce

Volgens de Nederlandse oefenmeester spelen sentimenten over Hull City-manager Steve Bruce, die eind jaren tachtig en begin jaren negentig als speler actief was voor United, geen rol.

"Ik heb de spelers gezegd dat we moeten doen wat iedereen van ons verwacht, ook al is hij een man van Manchester United."

Van Gaal weet nog niet of hij over doelman David De Gea kan beschikken. "Hij heeft vandaag getraind maar alleen met de keeperstrainer. Hij heeft nog steeds wat last, maar ik wacht nog een dag omdat ik graag wil dat hij gaat spelen."