Bilal Basaçikoglu hoopt zondag in de return tegen sc Heerenveen in De Kuip op een herkansing in het basisteam van Feyenoord.

De twintigjarige vleugelspits, op wie de ontslagen trainer Fred Rutten dit seizoen nauwelijks een beroep deed, kreeg donderdag van de nieuwe hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst een verrassende kans in het Rotterdamse elftal in de verloren uitwedstrijd in Heerenveen (1-0). 

Basaçikoglu moest in de eindfase van het eerste duel in de play-offs om Europees voetbal per brancard van het veld. Volgens de oud-speler van sc Heerenveen valt de fysieke schade mee.

"Ik had kramp'', liet Basaçikoglu vrijdag op de website van Feyenoord weten. "Zeker in het begin was het voor mij erg wennen, want het tempo in zo’n wedstrijd ligt natuurlijk veel hoger dan bijvoorbeeld bij de beloften. Toch denk ik dat ik redelijk tevreden kan zijn over mijn spel, al had ik aanvallend meer willen brengen.''

Basaçikoglu wil zich zondag voor eigen publiek weer graag laten zien bij Feyenoord. "Dat de trainer mij in zijn eerste wedstrijd opstelt, is iets waar veel vertrouwen uitspreekt. We waren dichtbij een goed resultaat, alleen viel kort voor tijd dat vervelende tegendoelpunt. Toch weet ik zeker dat we zondag een goede kans maken om door te gaan. Of ik dan weer in de basis sta? Ik hoop natuurlijk van wel.''

Middenvelder Lex Immers, die donderdag in Heerenveen ontbrak door een blessure, trainde vrijdag nog niet mee bij Feyenoord. De kans lijkt vrij klein dat hij zondag kan aantreden in De Kuip. Verdediger Rick Karsdorp is verlost van een schorsing.