Ronald Koeman kan er mee leven dat niet hij, maar Chelsea-trainer José Mourinho donderdag werd verkozen tot manager van het jaar in Engeland.

Dat zei de oefenmeester van Southampton vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het laatste competitieduel met Manchester City.

"Hij heeft het verdiend. Het was voor mij al een prestatie dat ik genomineerd was. Ik vond het geweldig dat ik kans maakte. Daar ben ik heel trots op."

Met Southampton kan Koeman nog maximaal vijfde worden in de Premier League. De 'Saints' staan momenteel zevende, maar de voormalig trainer van Feyenoord denkt dat hij nog een sprongetje kan maken met zijn ploeg op de ranglijst.

Koeman denkt namelijk dat Liverpool (vijfde) en Tottenham Hotspur (zesde) niet allebei zullen winnen. "Als wij winnen, denk ik dat dat betekent dat we vijfde of zesde worden. Maar onze wedstrijd is misschien wel de zwaarste."

De vijfde en zesde plaats geven recht op een Europa League-ticket. De huidige zevende plaats van Southampton in principe ook, tenzij Aston Villa de finale van de FA Cup op 30 mei weet te winnen van Arsenal.

Vermoeidheid

Volgens de Nederlandse trainer is er sprake van vermoeidheid in zijn selectie, maar overheerst de tevredenheid over het goede seizoen "Het was een zwaar seizoen, maar als je wint ben je niet moe."

Southampton zal het op bezoek bij nummer twee Manchester City in ieder geval moeten stellen zonder voormalig FC Twente-speler Dusan Tadic en Morgan Schneiderlin, die allebei niet fit genoeg zijn.