Carlo Ancelotti denkt dat hij ook volgend seizoen actief is als trainer van Real Madrid. De Italiaan reageerde vrijdag op berichten in Spaanse media dat de clubleiding van de 'Koninklijke' hem wil ontslaan na een seizoen zonder hoofdprijzen.

"Ik heb het gevoel dat ik blijf", aldus Ancelotti op een persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Getafe van zaterdagavond, de laatste officiële wedstrijd van Real dit seizoen.

Ancelotti, die sinds medio 2013 werkzaam is in Bernabéu en Real vorig jaar naar de eerste Champions League-eindzege sinds 2002 leidde, heeft nog niet met voorzitter Florentino Perez gesproken over de toekomst.

"Dat doen we na het seizoen, heel snel dus al. We hebben afgesproken om zondag of maandag bij elkaar te komen. Zelf heb ik niet zo'n haast, ik hoef niet meteen op vakantie te gaan. Ik heb altijd een goede relatie gehad met de voorzitter, en dat blijft ook zo."

Real eindigt als tweede in de Spaanse competitie en strandde in de Champions League in de halve finales tegen Juventus.

"We hebben tot het einde van het seizoen gestreden om de titels. Vooral in de maand februari lieten we te veel punten liggen."

Benitez

Spaanse media brengen vooral Rafael Benitez en Jürgen Klopp in verband met het trainerschap van de 'Koninklijke'.

Laatstgenoemde vertrekt na dit seizoen bij Borussia Dortmund, terwijl Benitez naar alle waarschijnlijkheid zijn aflopende contract bij Napoli niet zal verlengen.

"Over die speculaties maak ik me niet zo druk. Dat hoort erbij in het voetbal", meldde Ancelotti, wiens contract in 2016 afloopt.