Ronald Koeman heeft naast de prijs van manager van het jaar gegrepen in de Premier League. De coach van Southampton moest in de verkiezing zijn meerdere erkennen in José Mourinho, die Chelsea naar de landstitel loodste.

De andere genomineerde managers waren Arsène Wenger (Arsenal), Garry Monk (Swansea City) en Nigel Pearson (Leicester City).

Koeman dankte zijn nominatie aan zijn sterke debuutseizoen in de Premier League. Met nog één speelronde te gaan is Southampton nog volop in de race voor een Europa League-ticket. Nooit eerder behaalde de club zoveel punten in de Premier League als in deze jaargang.

Chelsea-speler Eden Hazard werd uitgeroepen tot speler van het jaar door de Premier League. Eerder kreeg de Belg een soortgelijke onderscheiding al in twee andere verkiezingen.

De dribbelaar van de landskampioen rekende af met zijn ploeggenoten John Terry, Cesc Fabregas en Nemanja Matic, Sergio Agüero van Manchester City, Manchester United-doelman David De Gea, Harry Kane van Tottenham Hotspur en Arsenal-aanvaller Alexis Sanchez.

Mourinho en Hazard werden gekozen door een panel bestaande uit oud-spelers en journalisten.