AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck beseft dat zijn ploeg geschiedenis heeft geschreven met het veroveren van de eerste landstitel in de clubhistorie.

De 'Buffalo's' wonnen donderdag met 2-0 van Standard Luik en zijn daardoor met één speelronde te gaan niet meer te achterhalen door de concurrentie.

"We hebben deze stad gelukkig gemaakt, we staan in de annalen van deze club", aldus Vanhaezebrouck in gesprek met Het Nieuwsblad.

"Ik heb tegen mijn spelers gezegd: 'Binnen honderd jaar zijn wij hier niet meer, maar de mensen zullen nog wel spreken van het AA Gent dat de eerste titel in de geschiedenis van deze club veroverde'."

Na een zege bij Anderlecht in de laatste speelronde van de reguliere competitie begon Vanhaezebroucks team met veel vertrouwen aan de play-offs.

"Bij aanvang van de play-offs was het geloof honderd procent. We hebben de druk laag gehouden. We hebben een plan opgemaakt en zijn bescheiden begonnen. De derde plaats was sowieso haalbaar, maar we wisten dat meer ook mogelijk was."

Champions League

Als Belgisch kampioen is AA Gent verzekerd van een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League.

"We zien wel waar we stranden. De Champions League is nog een groot niveauverschil, maar dat is dan een uitdaging voor ons. Deze groep heeft nog potentieel, als we hier en daar nog iets kunnen toevoegen, kunnen we het niveau nog optrekken."