Na de 2-1 zege bij PEC Zwolle in de eerste ronde van de play-offs om een Europa League-ticket erkende Vitesse-trainer Peter Bosz dat zijn ploeg een "vorstelijke uitgangspositie" heeft.

"Scoren is altijd belangrijk in een uitwedstrijd en wij hebben het zelfs twee keer gedaan", vertelde de oefenmeester aan FOX Sports.

"Toch staan we nog niet met één been in de volgende ronde. PEC is een goede ploeg, vooral in de omschakeling. Het wordt echt nog wel gevaarlijk in Arnhem."

Vitesse kwam in een eerste helft zonder veel kansen voor beide ploegen plotseling op achterstand door een treffer van de mee opgekomen verdediger Maikel van der Werff, die komende zomer de overstap naar Arnhem maakt.

"Er was niets aan de hand, we leden dom balverlies. Zij lieten ons komen, wat ik al had voorspeld. Zowel in uitwedstrijden als in thuisduels spelen zij afwachtend, dat is nu eenmaal hun speelstijl. Wij trachtten druk te zetten, maar moesten ook geduldig zijn en de ruimtes proberen te benutten."

Profiteren

Halverwege de tweede helft, na het inbrengen van Wallace en Marko Vejinovic, boog Vitesse de achterstand om in een voorsprong.

"Na zestig à 65 minuten worden de ruimtes altijd groter. Daarvan hoopten wij te profiteren met verse spelers, dat zorgde voor extra energie in de ploeg. De invallers deden het prima."

Zondag om 12.30 uur is de aftrap van de return in Arnhem.