Prins Ali bin Al-Hussein geeft zichzelf een goede kans om volgende week vrijdag Sepp Blatter te verslaan in de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA. 

''Ik proef dat heel veel nationale bonden behoefte hebben aan veranderingen'', zei hij donderdag tijdens een persconferentie in Amsterdam. ''Hopelijk blijkt dat uit de uitslag.''

Bin Al-Hussein bedankte Michael van Praag voor het vertrouwen. ''Hij heeft geweldige ideeën. Daar ga ik echt mijn voordeel mee doen'', zei hij over de Nederlandse uitdager van Blatter, die zich donderdag net als Luis Figo terugtrok.

''Ik ben blij dat Michael mij nu steunt en er vrijdag ook bij is tijdens de verkiezing in Zürich. Ik kan zijn hulp en steun goed gebruiken.''

De verkiezingen zijn volgende week vrijdag. De 79-jarige Blatter, die al sinds 1998 aan het hoofd van de FIFA staat, hoopt voor de derde keer te worden herkozen.

De Zwitser is de torenhoge favoriet in de verkiezing. Vooral landen uit Azië, Afrika en Midden-Amerika willen dat Blatter aan een vijfde termijn begint.