Giovanni van Bronckhorst hield gemengde gevoelens over aan zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van Feyenoord.

De voormalige assistent van de ontslagen Fred Rutten was tevreden over de manier waarop de Rotterdamse ploeg zich donderdag in de play-offs om Europees voetbal presenteerde bij sc Heerenveen.

"Maar natuurlijk ben ik teleurgesteld in de uitslag van 1-0. Gelukkig hebben we zondag nog een kans. En die gaan we grijpen ook'', zei Van Bronckhorst strijdvaardig.

De oud-international kon in het Abe Lenstra Stadion geen einde maken aan de reeks nederlagen van Feyenoord die onder Rutten was ingezet.

"Maar ik heb wel een team gezien dat vanaf de eerste minuut voor elkaar heeft gevochten. Complimenten voor de strijd en passie die de jongens lieten zien.''

Balbezit

Van Bronckhorst vond wel dat Feyenoord niet altijd de goede dingen deed in balbezit. "We wisten dat Heerenveen er bij balverlies snel uit zou komen en dat deden wij in de eerste helft niet goed." 

"Toen hadden we vaker balbezit moeten houden. Ook in de eindfase bleek het net niet goed, maar ik heb wel gezien dat we wilden voetballen en ervoor gingen."

Feyenoord ging in de slotfase onderuit door een doelpunt van Simon Thern, die ogenschijnlijk buitenspel stond. "Ach, buitenspel of niet, hij telt'', zei Van Bronckhorst. "Dat mag geen excuus zijn. Ik focus me op onszelf. We hebben zondag nog een tweede wedstrijd in De Kuip en dan gaan we er vol voor.''