Ronald Koeman maakt kans op een prestigieuze prijs in Engeland. De trainer van Southampton behoort tot de vijf genomineerden voor de eretitel manager van het jaar.

De andere kandidaten zijn José Mourinho, die Chelsea naar de landstitel leidde, Garry Monk (Swansea City), Nigel Pearson (Leicester City) en Arsène Wenger (Arsenal). Vorig jaar werd Tony Pulis, die toen Crystal Palace onder zijn hoede had, uitgeroepen tot beste manager.

Een panel van kenners, samengesteld door hoofdsponsor Barclays van de Premier League, bepaalt wie de prijs wint.

Koeman werd in 2012 als coach van Feyenoord al tot trainer van het jaar in Nederland uitgeroepen.

Koeman heeft indruk gemaakt tijdens zijn eerste jaar in de Premier League. Hij laat Southampton verzorgd en aanvallend voetbal spelen, met een grotendeels nieuwe ploeg. Koeman kan zondag tijdens de laatste speelronde met de 'Saints' Europees voetbal afdwingen.

Southampton bezet momenteel de zevende plek op de ranglijst en treft zondag Manchester City.

Hazard

De genomineerden voor de speler van het jaar zijn John Terry, Cesc Fabregas, Eden Hazard, Nemanja Matic (allen Chelsea), Sergio Agüero (Manchester City), David De Gea (Manchester United), Harry Kane (Tottenham Hotspur) en Alexis Sánchez (Arsenal).

Hazard werd eerder al door zijn collega's en de Engelse pers uitgeroepen tot de beste speler van het jaar in de Premier League.

De winnaars worden vrijdag bekendgemaakt.