Bilal Basaçikoglu heeft van debuterend Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst verrassend een basisplaats gekregen in het play-offduel met sc Heerenveen.

De voormalige buitenspeler van de Friezen kwam dit seizoen nauwelijks aan spelen toe, maar start donderdag tegen zijn oude club als rechtsbuiten.

Basaçikoglu vormt een aanval met Colin Kazim-Richards en Jean-Paul Boëtius. De linksbuiten neemt de positie over van Elvis Manu, die op de bank begint.

Ook Luke Wilkshire staat aan de aftrap in Heerenveen. De rechtsback neemt de plek in van de geschorste Rick Karsdorp. Terence Kongolo keert centraal achterin weer terug. Dat gaat ten koste van Joris Mathijsen die tegen PEC Zwolle (3-0 nederlaag) nog mocht starten.

Op het middenveld heeft Jens Toornstra een basisplaats. Hij start in de plaats van de geblesseerde Lex Immers. Ook Jordy Clasie en Karim El Ahmadi, die terugkeert van een schorsing, spelen vanaf de aftrap.

Uth

Bij Heerenveen keren Joost van Aken en Mark Uth terug in het elftal. Dat gaat ten koste van Kenny Otigba en Henk Veerman. Uth is na een knieblessure weer fit genoeg om te beginnen.

Verder heeft trainer Dwight Lodeweges geen wijzigingen in zijn elftal doorgevoerd ten opzichte van het laatste competitieduel met FC Twente (3-1 nederlaag).

Debuut

Van Bronckhorst maakt in Heerenveen zijn debuut als hoofdtrainer van Feyenoord. Hij is de opvolger van de zondag ontslagen Fred Rutten. Van Bronckhorst was dit seizoen assistent van Rutten.

Heerenveen en Feyenoord starten om 18.30 uur aan de heenwedstrijd van de play-off in de strijd om Europees voetbal. Zondag staat de return in Rotterdam op het programma.

De winnaar van de dubbele ontmoeting strijdt met Vitesse of PEC Zwolle om een plaats in derde voorronde van de Europa League.

Opstelling sc Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Van Aken, St. Juste, Van Anholt; De Roon, Van den Berg, Thern; Slagveer, Uth en Larsson.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Toornstra, El Ahmadi; Basacikoglu, Kazim-Richards en Boëtius.