Go Ahead Eagles begint de play-offs voor lijfsbehoud in de eredivisie vrijdagavond zonder verdediger Jop van der Linden.

De 24-jarige Van der Lingen, die volgend seizoen transfervrij naar AZ gaat, heeft last van griep en hoofdpijn en speelt niet mee tegen De Graafschap.

Het team van trainer Dennis Demmers is verder fit en heeft zich deze week op een trainingskamp in Limburg voorbereid op het belangrijke tweeluik.

"Onze fitheid moet zich nu gaan uitbetalen. We gaan uit van onze eigen kracht. Dat is altijd het beste'', blikte Demmers donderdag vooruit.

VVV-NAC

NAC Breda neemt het in de tweede ronde van de play-offs op tegen VVV-Venlo en coach Robert Maaskan kan vrijdag in het eerste duel mogelijk geen beroep doen op Jeffrey Sarpong.

De middenvelder heeft een lichte blessure overgehouden aan het laatste competitieduel tegen FC Groningen en de hele week niet met de groep getraind.

Sarpong verliet al in de eerste helft het veld in de verloren thuiswedstrijd tegen de bekerwinnaar. Andere spelers die lichte pijntjes overhielden aan het doelpuntrijke treffen (4-5), zijn wel hersteld en beschikbaar voor het eerste duel van de play-offs in Venlo.

NAC heeft zich op kunstgras voorbereid op de wedstrijd tegen de Limburgers. Hoewel NAC een eredivisieplek verdedigt en VVV voor promotie speelt, legt NAC-trainer Robert Maaskant de druk bij de tegenstander. "VVV is een prima ploeg en speelt bovendien thuis.''