Bondscoach Roger Reijners van de Oranjevrouwen kan op het WK van komend maand in Canada niet beschikken over Claudia van den Heiligenberg.

De 96-voudig international, de eerste optie als linksback na het afhaken van Siri Worm door een zware knieblessure, raakt niet op tijd hersteld van een kniekwetsuur.

Haar plaats in de selectie wordt overgenomen door Shanice van de Sanden, die uitkomt voor FC Twente.

Woensdagmiddag werd de 30-jarige Van den Heiligenberg nog medisch getest. "We wisten al dat het een lastig verhaal kan worden", vertelde Reijners woensdag na de 7-0 zege op Estland in een oefenwedstrijd.

Nederland neemt het in de poulefase van het WK op tegen Nieuw-Zeeland (6 juni), China (11 juni) en Canada (15 juni).

De nummer één en twee van elke poule alsmede de beste vier nummers drie plaatsen zich voor de achtste finales. De beste drie Europese landen kwalificeren zich voor de Spelen van Rio in 2016.

De Oranjevrouwen vliegen zondag naar Canada en oefenen 30 mei tegen Zweden in Toronto.

Samenvatting van 'uitzwaaiduel' Nederland-Estland:

Selectie Nederland voor WK vrouwen:

Doel: Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Kopparberg/Göteborg FC) en Sari van Veenendaal (FC Twente)

Verdediging: Mandy van den Berg (LSK Kvinner FK), Dyanne Bito, Stefanie van der Gragt (beiden Telstar), Maran van Erp (PSV/FC Eindhoven), Petra Hogewoning (Ajax) en Dominique Janssen (SGS Essen)

Middenveld: Anouk Dekker, Jill Roord (beiden FC Twente), Merel van Dongen, Anouk Hoogendijk, Desiree van Lunteren, Tessel Middag (allen Ajax), Daniëlle van de Donk (PSV/FC Eindhoven), Vanity Lewerissa (Standard Luik), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Kirsten van de Ven (FC Rosengård)

Aanval: Shanice van de Sanden (FC Twente), Lieke Martens, Manon Melis (beiden Kopparbergs/Göteborg FC), Vivianne Miedema (Bayern München)