Juventus richtte het vizier woensdagavond na het binnenhalen van de Coppa Italia meteen op zaterdag 6 juni, wanneer FC Barcelona de tegenstander is in de Champions League-finale.

"Het kostte ons veel moeite om de Scudetto en de Coppa te winnen. Nu gaan we voor een derde hoofdprijs", sprak Juventus-coach Massimiliano Allegri tegen de RAI.

In de finale van de beker klopte de 'Oude Dame' Lazio Roma met 2-1 dankzij een doelpunt in de verlenging van Alessandro Matri. Vlak daarvoor trof Filip Djordjevic namens de Romeinen beide palen bij een inzet.

"Voetbal bestaat uit dit soort momenten. Voor de inzet van Djordjevic hadden wij ook genoeg kansen", aldus Allegri, die onder de indruk was van het spel van Lazio.

"Ze haalden een heel hoog niveau, het was een echte finale. Vooral in de eerste helft zaten zij er kort op. Na de hervatting ging het beter bij ons, al ontbrak de echte scherpte in de eindfase."

Chiellini

Verdediger Giorgio Chiellini benadrukte dat Juventus de Coppa Italia uiterst serieus nam.

"Deze prijs hadden we al twintig jaar niet meer gewonnen. Niet dat we dat als motivatie gebruikten. Die motivatie komt helemaal uit onszelf, we willen elke wedstrijd weer beter worden. Lazio liet ons er heel hard voor werken, gelukkig hebben wij spelers die vanuit het niets voor de beslissing kunnen zorgen."

In de Champions League-eindstrijd tegen FC Barcelona krijgt Juventus de kans op een primeur: nooit eerder won de Italiaanse topclub in één seizoen zowel de Italiaanse dubbel als de Europa Cup 1/Champions League.