Bondscoach Roger Reijners lijkt de basisploeg van de Oranjevrouwen nagenoeg rond te hebben. Alleen de linksbackpositie is nog een vraagteken in de aanloop naar het WK van volgende maand in Canada.

De beoogde linksback Claudia van den Heiligenberg is door een knieblessure donderdag afgevallenEerder haakte Reijners 'eerste' linksback Siri Worm al af door een zware kniekwetsuur.

Petra Hogewoning lijkt nu de meest logische optie op die positie. De speelster van Ajax begon woensdag in het uitzwaaiduel met Estland (7-0 winst) als linksback.

Reijners: "Het is goed dat Petra daar nu al heeft kunnen spelen. Merel van Dongen heeft daar daarna ook gespeeld. Dat zijn zo ongeveer de opties."

Zweden

Oranje speelde tegen Estland verder vooral met speelsters die op het WK niet in de basis zullen starten of niet eens tot de WK-selectie behoren. Zij vervingen speelsters die vanwege buitenlandse clubverplichtingen pas later in de voorbereiding aansluiten.

Op 30 mei treedt Reijners in de laatste oefeninterland voor het WK, in Toronto tegen Zweden, waarschijnlijk wel aan met de vaste krachten.

"Het zou heel goed kunnen dat we dan met de beoogde basis starten. En als je kijkt naar de samenstelling van het team in de afgelopen maanden, dan zal daar waarschijnlijk geen verrassing bij zitten."