Naast Feyenoord hoopt ook Ajax zich deze zomer te versterken met linksback Mitchell Dijks van Willem II. De Amsterdammers hebben zich officieel gemeld bij de Tilburgers.

Dat melden diverse media woensdagavond.

Dijks heeft een verleden bij Ajax. De uit Purmerend afkomstige linkspoot doorliep de Amsterdamse jeugopleiding, maar kwam nooit tot een basisplaats in het elftal van Frank de Boer. 

De verdediger werd vervolgens een seizoen verhuurd aan Heerenveen, waar hij 24 duels speelde. Afgelopen zomer bepaalde De Boer dat Dijks mocht vertrekken, waarna Willem II hem transfervrij overnam.

Dijks kende echter een dusdanig goed seizoen in Tilburg dat Feyenoord de linksback ziet als versterking en zich eerder al meldde. De Rotterdammers krijgen daarbij nu gezelschap van Ajax, waar linksback Nicolai Boilesen een matig seizoen kende. 

Transfersom

De Amsterdammers hebben vorige zomer bij het vertrek van Dijks een doorverkooppercentage bedongen, waardoor technisch directeur Marc Overmars maar aan de helft van de transfersom hoeft te voldoen, mocht het tot een terugkeer naar Amsterdam komen. 

Mocht Feyenoord de linksback uiteindelijk weten aan te trekken, dan betaalt het de helft van de transfersom, die rond de 1,75 miljoen euro zou liggen, dus aan de rivaal uit de hoofdstad.