De Oranjevrouwen waren woensdagavond in de uitzwaaiwedstrijd voor het WK met liefst 7-0 te sterk voor Estland. Maar volgens rechtsback Desiree van Lunteren had de score veel hoger moeten uitvallen.

"We hadden er veel meer dan zeven kunnen en moeten scoren", aldus Van Lunteren na afloop van het oefenduel tegen NU.nl.

"Tegen zo'n mindere tegenstander is de uitdaging om negentig minuten goed voetbal te laten zien, maar naarmate de eerste heft vorderde werden we te slordig en werd het al gauw minder."

Oranje kon wel als excuus aanvoeren dat veel basisspelers ontbraken, omdat zij vanwege clubverplichtingen in het buitenland pas later aansluiten in de voorbereiding. De 22-jarige Van Lunteren, die bij Ajax speelt, was een van de weinige vaste basiskrachten die wel speelde.

"Dat maakt het allemaal wel iets anders. Maar dan nog moet het verschil groter zijn. De voorbereiding is voor mijn gevoel ook al begonnen, al sluiten sommige speelsters zondag kort voordat we naar Canada vertrekken pas aan."

Concurrentie

Verschil met Ajax is voor Van Lunteren wel dat ze zich bij Oranje moet richten op de rechtsbackpositie, terwijl ze bij haar club steevast op het middenveld speelt.

"In de jeugd speelde ik wel al veel in de verdediging dus het is niet nieuw voor me. Maar in het begin was het wel weer even wennen. Nu niet meer. Het belangrijkste is bovendien dat ik straks op het WK aan spelen toekom en als rechtsback lijkt dat te gaan lukken. Op het middenveld is veel concurrentie."

Twee jaar geleden debuteerde Van Lunteren op een groot toernooi. Destijds kwam ze met Oranje niet door de poulefase. "Daardoor zijn de verwachtingen nu misschien wat minder hoog. Maar we willen Nederland wel laten zien dat absoluut kunnen voetballen."

"En ik zie ook zeker mogelijkheden om dit keer wel de poulefase te overleven. Canada heeft een hele goede, fysieke en fitte ploeg. Dat wordt lastig. Maar China en Nieuw-Zeeland moeten we kunnen hebben."