Het nationale elftal van Curaçao heeft woensdagavond in een volgepakt stadion van Almere City een officieuze interland van Suriname (3-2) gewonnen.

Zo'n 2500 fans, het dubbele aantal van wat gemiddeld komt kijken bij de eigenlijke bespeler van het stadion, waren op het duel afgekomen tussen de twee landen die dolgraag ooit op een WK uitkomen, het liefst over drie jaar al in Rusland.

Bondscoach Patrick Kluivert van Curaçao kon beschikken over spelers als Daryl Lachman (FC Twente), Charlton Vicento (Willem II), Felitciano Zschusschen (NAC Breda) en Papito Merencia (ADO Den Haag).

Het liefst stelt de oud-spits zo snel mogelijk ook Vurnon Anita (Newcastle United), Leandro Bacuna (Aston Villa) en doelman Eloy Room van Vitesse op. "De jongens willen graag'', zei Kluivert voor het duel. "Maar Anita heeft al een keer voor Oranje gespeeld. Daarvoor moeten we dingen regelen. En je hebt ook altijd te maken met verzekeringen en zo.''

Kluivert zag zijn ploeg onlangs de eerste horde richting het WK nemen door een moeizame zege over twee wedstrijden op Montserrat. Volgende maand al wacht een ontmoeting met Cuba in de WK-kwalificatie. "Een voetballende ploeg die we moeten kunnen hebben'', hoopt de oud-Ajacied.

Gorré

Zijn collega Dean Gorré van Suriname was met zijn ploeg vrijgeloot voor de eerste ronde van de WK-kwalificatie. Hij staat nu voor een dubbele ontmoeting met Nicaragua.

De oud-prof heeft het probleem dat zijn ploeg als een van de weinige landen in de wereld geen gebruik mag maken van spelers met een dubbele nationaliteit.

Omdat het een officieuze interland betrof, koos Gorré tegen Curaçao voor voetballers als Gianni Zuiverloon, Milano Koenders, Roland Alberg en anders spelers van Surinaamse afkomst die in het Nederlandse profvoetbal actief zijn.

"Maar als er niets gaat veranderen, dan mag dat dus niet tegen Nicaragua. Jongens als Ryan Babel, Urby Emanuelson willen ook graag. Met hen worden we helemaal een stuk sterker.''