Drie spelers van FC Emmen zijn woensdagochtend in Gieten (Drenthe) aangehouden omdat een van hen in hun auto met een nepwapen zat te zwaaien. In de auto werden twee namaakvuurwapens gevonden, aldus de politie.

De politie werd gewaarschuwd door een automobilist die op de A28 in de auto van het drietal een vuurwapen had gezien. De auto werd tot stoppen gedwongen, agenten trokken hun wapen en arresteerden de drie inzittenden.

FC Emmen bevestigde woensdagavond dat het gaat om de spelers Omar Kavak (26), Said Bakkati (33) en Danny Menting (25). Bij de politie hebben ze verklaard dat het ging om een geintje.

Volgens een verklaring van de club heeft Kavak het speelgoedpistool in handen gehad terwijl hij achterin de auto zat op weg naar de training. Bakkati en Menting waren niet betrokken of op de hoogte.

Oerdom

"Op basis van deze verklaring trekken wij de voorlopige conclusie dat het een ondoordachte en oerdomme eenmansactie van Omar Kavak gaat, een zeer misplaatste grap met een speelgoedpistool", zegt directeur Wim Beekman in de verklaring.

"Gezien de eenduidige verklaringen menen wij dat Bakkati en Menting slachtoffer zijn en dat de club aan hen geen sancties hoeft op te leggen. Voor wat betreft Kavak wachten wij het onderzoek van de politie af. Mocht dan blijken dat een sanctie passend is, dan zullen wij als club vanzelfsprekend actie ondernemen."

FC Emmen eindigde dit seizoen op de vierde plaats van de Jupiler League en speelt vrijdag en maandag in de tweede ronde van de play-offs voor promotie naar de eredivisie tegen Roda JC.

Vorige maand werd bekend dat Bakkati komend seizoen als assistent-trainer aan de slag gaat bij Jong Ajax.