Trainer Ron Jans van PEC Zwolle kan donderdag niet beschikken over Stef Nijland. De spits heeft in het duel met Feyenoord van afgelopen zondag (3-0) een tik op een enkel gekregen.

Hij is daardoor niet op tijd fit voor het eerste duel met Vitesse in de play-offs voor een ticket voor de Europa League. Jans hoopt dat Nijland zondag in de return in Arnhem wel weer inzetbaar is.

Vitesse wordt door veel kenners beschouwd als de favoriet voor de winst van de play-offs. Jans erkent dat, maar dicht zijn ploeg toch ook genoeg kansen toe.

''Wij kunnen gerust Vitesse uitschakelen, maar zij hebben het na de winterstop wel heel goed gedaan'', oordeelde Jans. ''Wij zijn in staat om door te komen, maar dan moet je effectief zijn. Het wordt een mooie clash.''

Vitesse

Vitesse kan in het eerste duel geen beroep doen op Kelvin Leerdam. De 24-jarige verdediger is geschorst vanwege twee gele kaarten die hij vorig seizoen kreeg in de play-offs.

Trainer Peter Bosz zei woendag dat verder iedereen beschikbaar is voor de wedstrijd in Zwolle.

"Het is prettig dat we een fitte groep hebben. Zeker in deze fase. Nu moeten wij er staan'', reageerde de coach van de Arnhemmers.