De kersverse hoofdtrainer van Feyenoord, Giovanni van Bronckhorst, kan donderdag in het eerste play-offduel met sc Heerenveen mogelijk niet beschikken over Lex Immers en Elvis Manu.

Beide spelers zijn niet volledig fit, zo liet Van Bronckhorst woensdag weten bij zijn eerste persconferentie als eindverantwoordelijke in De Kuip.

Na de afsluitende training van donderdag wordt besloten of Immers en Manu kunnen spelen in Heerenveen.

Verdediger Rick Karsdorp ontbreekt in ieder geval bij de Rotterdamse club. Hij kreeg zondag een rode kaart in de verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) en is geschorst.

Het duel begint donderdag om 18.30 uur in het Abe Lenstra-stadion. Zondag staat de return in De Kuip op het programma.

De winnaar plaatst zich voor de finale, waarin een ticket voor de voorronde van de Europa League op het spel staat.

Heerenveen

Bij sc Heerenveen is alleen de inzetbaarheid van spits Mark Uth twijfelachtig. Trainer Dwight Lodeweges heeft goede hoop dat de niet geheel fitte topscorer donderdag aan de aftrap kan verschijnen.

Lodeweges vindt de dubbele confrontatie met Feyenoord een 'geweldige uitdaging' voor zijn spelers en ziet ook kansen.

"Feyenoord is een grote club, een tegenstander waarvoor je je op kunt laden. We moeten lef tonen en onze huid zo duur mogelijk verkopen, dan liggen er mogelijkheden", aldus de trainer op een persconferentie.

Lodeweges verwacht door het vertrek van trainer Fred Rutten een ander Feyenoord te treffen dan in het duel met Zwolle. "Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Een nieuwe trainer kan een behoorlijke schok teweeg brengen en ervoor zorgen dat het weer gaat draaien."

Heerenveen won eerder dit seizoen in eigen stadion met 3-1 van Feyenoord. In De Kuip eindigde de confrontatie in 1-1. "In de competitie hebben we het in beide duels goed gedaan. Waarom zou dat niet weer kunnen?", stelde de trainer.