Luis Figo voelt er niets voor om af te haken in de strijd om het FIFA-voorzitterschap en wil zijn strijd tegen de huidige preses van de wereldvoetbalbond, Sepp Blatter, voortzetten.

Eerder beweerde de Volkskrant dat Michael van Praag en Figo waarschijnlijk stoppen om Ali Bin Al-Hussein uit Jordanië de vrijheid te geven om het op te nemen tegen Blatter.

"Luis is een onafhankelijke kandidaat en hij zal zelfstandig deze strijd voortzetten", spreekt Figo's persvoorlichter Onofre Costa die verhalen woensdag tegenover de NOS tegen.

Volgens het Portugese kamp is er dan ook geen sprake van dat er donderdag in Nederland een persconferentie gegeven wordt om bekend te maken dat Van Praag en Figo stoppen. "We hebben geen plannen om af te reizen naar Nederland."

Na bemiddeling van de Europese voetbalbond UEFA zou Van Praag hebben besloten geen kandidaat meer te zijn, op voorwaarde dat Figo zich ook terugtrekt. Mocht Figo toch niet stoppen met zijn campagne, dan zou Van Praag ook zijn terugtrekking heroverwegen.

Om tafel

Begin mei werd bekend dat de drie uitdagers van Blatter met elkaar om tafel zouden gaan om vermoedelijk te bespreken of de huidige preses van de wereldvoetbalbond te maken krijgt met drie tegenstanders of dat alleen de sterkste kandidaat van het trio de strijd aangaat met de 79-jarige Blatter.

Blatter is de grote favoriet in de verkiezing. Vooral landen uit Azië, Afrika en Midden-Amerika willen dat de Zwitser aan een vijfde termijn begint.