Giorgio Chiellini heeft naar eigen zeggen geen rancune richting Luis Suarez over het bijtincident op het WK.

De Uruguayaan beet de Italiaan vorig jaar zomer in Brazilië in zijn schouder en werd daarvoor liefst vier maanden geschorst. Het tweetal staat in de finale van de Champions League tussen Juventus en FC Barcelona voor het eerst weer tegenover elkaar.

''Dat is voor mij geen enkel probleem'', blikte Chiellini woensdag vooruit op dat duel. ''Ik hoef niet met hem te praten, ik koester geen wrok.''

Juventus plaatste zich voor de finale door Real Madrid uit te schakelen en na afloop was de komende clash tussen Chiellini en Suarez direct onderwerp van gesprek.

''Sinds we ten koste van Real verder zijn gekomen, vragen mensen me alleen nog naar Suarez'', aldus de verdediger.

''Ik ga hem gewoon afstoppen zoals ik dat met Karim Benzema heb gedaan. En ik zal Lionel Messi verdedigen zoals ik dat bij Cristiano Ronaldo heb gedaan. Neymar zoals Gareth Bale. Het is voor mij niet anders dan normaal.''

Evra

Naast Chiellini treft Suarez ook met Patrice Evra een tegenstander met wie hij in het verleden problemen kende. Hij zou de verdediger in 2011 tijdens een wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United 'negro' hebben genoemd.

"Ik ben trots op wie ik ben en op mijn huidskleur", reageerde de Fransman vorige week al. "Ik zal hem gewoon de hand schudden, geen enkel probleem. Maar ik zal er wel voor zorgen dat hij voelt dat ik er ben op het veld."

De finale tussen Juventus en FC Barcelona is op 6 juni in Berlijn.