Ajax is niet bereid mee te werken aan een vertrek van keeper Jasper Cillessen. De doelman zou in beeld zijn bij Manchester United om komende zomer de mogelijk vertrekkende David de Gea op te volgen.

"Hij is niet te koop. Ook niet voor 25 miljoen euro", aldus directeur voetbalzaken Marc Overmars van de Amsterdamse club tegenover De Telegraaf.

Er hebben zich nog geen clubs concreet bij Ajax gemeld voor Cillessen. "Als er interesse zou zijn, zou dat fantastisch zijn, ook omdat keeperstrainer Frans Hoek daar zit en ik Louis Van Gaal natuurlijk ken van het Nederlands elftal", zei de doelman eerder over de vermeende interesse.

Manchester United nam vorig seizoen Daley Blind over van Ajax. De afgelopen weken kwam de nummer vier van de Premier League tot een akkoord met PSV-aanvaller Memphis Depay.

Cillessen tekende in 2011 een contract bij de Amsterdammers, waar hij twee jaar later Kenneth Vermeer uit de basis verdrong en tot eerste keus uitgroeide. Hij heeft nog een contract tot medio 2018 in Amsterdam.

David de Gea, de huidige eerste doelman van United, zou een aanbieding op zak hebben om keeper te worden bij Real Madrid. De Spaanse doelman werd dinsdag gekozen tot speler van het jaar bij Manchester United.