Louis van Gaal verwacht dat Manchester United een drukke zomer op de transfermarkt tegemoet gaat. De Nederlandse manager vindt dat zijn selectie uit balans is.

Volgens Van Gaal moet de ploeg versterkt worden wil United volgend seizoen de strijd aan gaan met Chelsea om de landstitel in Engeland.

"Het is altijd druk in de zomer. Je hoeft niet alle spelers te behouden, want als je nieuwe spelers aantrekt krijg je een andere stimulans in de huidige groep", zei Van Gaal dinsdagavond tijdens een gala van United.

"Onze selectie is uit balans en we zijn erin geslaagd om de vierde plek te behalen in de competitie, maar we moeten ernaar streven kampioen te worden. Daarom moeten we eerst de balans in de selectie herstellen, maar ook ons ook versterken. Het wordt een zware zomer voor veel spelers. Een topclub als Manchester United moet dat echter doen."

De Nederlander beloofde de fans dat hij zijn 'uiterste best' zal doen volgend seizoen. "We kunnen niet meer doen dan vechten tot het eind en we zullen de juiste beslissingen maken bij het aantrekken van spelers."

Video: Van Gaal geeft speech op gala United

Depay

Vooralsnog heeft United alleen Memphis Depay gekocht. De aanvaller komt voor ruim dertig miljoen euro over van PSV. Hij werd maandag medisch goedgekeurd.

Van Gaal staat met United momenteel op de vierde plek in de Premier League, wat geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.