Galatasaray heeft zich dinsdag geplaatst voor de finale van de Turkse beker. De ploeg verloor het tweede duel in de halve finales van Sivasspor met 2-1, maar omdat Galatasaray eind vorige maand het eerste duel al met 4-1 had gewonnen, maakte dat weinig uit.

Batuhan Karadeniz zette de thuisploeg met twee treffers op 2-0, maar Emre Çolak zorgde zes minuten voor tijd vanaf elf meter voor de 2-1. Wesley Sneijder speelde niet mee bij Galatasaray, waar verschillende vaste krachten rust hadden gekregen van coach Hamza Hamzaoglu.

Koploper Galatasaray speelt zondag namelijk de topper in Turkije tegen Besiktas, van groot belang met het oog op het kampioenschap.

De bekerfinale staat 3 juni op het programma. Sneijder mist daardoor een deel van de voorbereiding op de vriendschappelijke interland tegen Verenigde Staten (5 juni) en het belangrijke duel in de EK-kwalificatie met Letland.

Wie de tegenstander is in de finale, wordt donderdag bepaald. Fenerbahçe en Bursaspor spelen dan hun tweede duel. De ploeg van Dirk Kuijt won het uitduel al met 2-1.