Hakim Ziyech is verbaasd dat hij door bondscoach Guus Hiddink is uitgenodigd voor de oefenstage van Oranje in aanloop naar het belangrijke EK-kwalificatieduel met Letland op 12 juni.

De FC Twente-middenvelder werd dinsdag toegevoegd aan de selectie voor het Nederlands elftal.

"Heel mooi natuurlijk. Ik had er helemaal geen rekening mee gehouden, ook omdat de voorselectie al bekend was gemaakt. Nu moet ik mijn vakantie uitstellen, maar dat heb ik er graag voor over", zegt Ziyech op de clubsite van Twente.

Hij debuteert in de Oranje-selectie. De 22-jarige middenvelder speelde drie wedstrijden voor Jong Oranje, waarin hij twee keer scoorde.

"Ik heb een paar keer bij Jong Oranje gezeten, maar dit is toch een mooie stap hoger. Je staat met de beste spelers van Nederland op het veld en dat is iets wat iedere voetballer wil. Ik hoop op een mooie week bij Oranje en natuurlijk wil ik ook een goede indruk achterlaten, maar ik heb mezelf voorgenomen er ook van te genieten."

VS

Op 5 juni staat een week voor het cruciale duel met Letland nog een oefenduel met de Verenigde Staten op het programma.

De spelers sluiten, afhankelijk van hun clubverplichtingen, aan op 25 mei, 28 mei, 1 juni of 8 juni. De eerste training is op 26 mei in Hoenderloo. 

De bondscoach formeert aan het einde van die week zijn selectie voor de wedstrijden tegen de VS en Letland.