Dick Advocaat kan woensdag met Sunderland definitief degradatie voorkomen door een punt te halen in het duel met Arsenal.

De trainer kan niet wachten tot zijn team helemaal zeker is van lijfsbehoud in de Premier League.

"Hoe eerder we dat punt binnen hebben, hoe beter het is. We zullen tot het einde blijven vechten om dat te bereiken. Het zou goed voor mijn hart zijn als we na het duel met Arsenal al zeker zijn van nog een jaar Premier League", aldus Advocaat dinsdag op een persconferentie.

Sinds Advocaat het roer eerder dit jaar overnam, pakte Sunderland elf punten in zeven wedstrijden. Uit de laatste twee wedstrijden werden vier punten gehaald. Afgelopen zondag werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Leicester City.

Lastig duel

Advocaat verwacht een lastig duel in Londen tegen Arsenal. "Iedereen denkt dat we gaan verliezen. Dat maakt het juist makkelijker voor ons. We zullen heel goed en scherp moeten verdedigen. Misschien kunnen we er dan net als tegen Everton stiekem met de overwinning vandoor gaan."

Advocaat mist tegen Arsenal Jordi Gomez, Wes Brown en Liam Bridcutt vanwege blessures. Jack Rodwell keert terug in de selectie.

De trainer vindt dat zijn club thuishoort in de Premier League. "Dit is een mooie club met een prachtig stadion en fantastische faciliteiten. Alles is aanwezig om nog een stap omhoog te maken."