Arsenal-manager Arsène Wenger vindt dat de Financial Fair Play-regels, die de uitgaven van Europese clubs moeten beperken, "nooit echt gewerkt" hebben.

"Sommige clubs hebben Financial Fair Play nooit gerespecteerd", zei Wenger dinsdag op een persconferentie. "Het heeft op sommige vlakken een positieve invloed gehad, maar het is nooit helemaal doorgezet."

De Franse coach reageerde op uitspraken van landgenoot Michel Platini. De voorzitter van de UEFA meldde maandag dat de Europese voetbalbond eraan denkt om bij een congres eind volgende maand in Praag de regels te versoepelen.

"Het lijkt erop dat internationaal druk is uitgevoerd om de regels meer flexibel te maken vanwege mogelijke externe investeerders in andere landen", aldus Wenger.

"Het nieuwe tv-contract in Engeland (7 miljard euro voor drie jaar, red.) heeft andere Europese clubs ertoe aangezet om betere kansen voor henzelf te creëren om te kunnen concurreren."

Geen effect

Volgens Wenger zal een verandering van de regels "totaal geen effect" hebben op Arsenal. "Wij geven altijd alleen maar het geld uit dat we ook hebben."

De UEFA begon in het seizoen 2011-2012 met Financial Fair Play om de uitgaven van clubs aan transfers en spelerssalarissen te limiteren.

Verschillende clubs zijn de laatste jaren gestraft. Vorig jaar moesten Manchester City en Paris Saint-Germain boetes van 20 miljoen euro betalen voor het overtreden van de regels.