Feyenoord heeft de slechtste resultaten geboekt van alle vijftien clubs die sinds 2006 deelnamen aan de play-offs om Europese tickets.

Aan de zes wedstrijden die de Rotterdammers afwerkten in de climax van het seizoen hielden ze slechts één punt over, hetgeen neerkomt op een gemiddelde van 0,17 punt per duel.

In 2006 greep Feyenoord door nederlagen tegen Ajax naast een startbewijs voor de voorronde van de Champions League, in 2007 bleek FC Groningen te sterk in de play-offs om een UEFA Cup-ticket en in 2009 ging het voor Feyenoord mis tegen NAC Breda in de Europa League-play-offs.

Ook Sparta (0,50), Roda JC (0,58), RKC Waalwijk (0,83) en NAC Breda (0,92) zitten onder het gemiddelde van één punt per wedstrijd, waarbij aangetekend dat Sparta slechts twee duels afwerkte in de play-offs om Europese tickets.

ADO Den Haag heeft met een moyenne van 2,25 punten per duel het beste gepresteerd in de play-offs. Dat dankt de residentieclub volledig aan de succesvolle campagne van 2011, toen ADO Den Haag een Europa League-ticket veroverde.

Ajax (2,08) en NEC (1,81) presteerden ook naar behoren in het 'toetje' van het seizoen. In 2008 wonnen de Nijmegenaren zelfs alle zes de wedstrijden in de play-offs.

Mutaties

De play-offs werden in het seizoen 2005/2006 ingevoerd en ondergingen in de loop der jaren enkele mutaties.

Sinds 2009 staat er alleen een Europa League-ticket op het spel, waar voorheen ook werd gestreden om deelname aan de voorronde van de Champions League.

sc Heerenveen-Feyenoord en PEC Zwolle-Vitesse zijn donderdag de eerste duels in de play-offs.