Chelsea verloor maandag na zestien duels zonder nederlaag weer eens. Coach José Mourinho gaf na afloop van het duel met West Bromwich Albion (3-0) mede de schuld aan de andere titelkandidaten.

"Ik en mijn spelers zijn schuldig aan deze nederlaag, maar ik denk dat de andere topploegen ook schuldig zijn, omdat ze ons de titel zo makkelijk hebben laten winnen", zei Mourinho volgens de BBC.

Chelsea kroonde zich twee weken geleden al tot kampioen van Engeland en staat met nog één duel te gaan acht punten voor op nummer twee Manchester City. De 'Blues' verloren door twee goals van Saido Berahino en één van Chris Brunt voor het eerst sinds 11 februari 2006 weer eens met een marge van drie goals onder Mourinho.

"Ik kan dit niet alleen mijn spelers kwalijk nemen", stelde de Portugees. "Ik neem het ook mezelf kwalijk. Ik heb deze week ook de 'peper en zout verloren' die je nodig hebt om op een hoog niveau te kunnen werken."

Toch was Mourinho niet heel teleurgesteld na de nederlaag. "We zijn de kampioen. Je kan niet van ons verwachten dat we in de bus gaan huilen omdat we met 3-0 hebben verloren. Natuurlijk ben ik er niet blij mee, maar ik ben ook niet verdrietig."

Fabregas

De oud-coach van onder meer Real Madrid sprak wel zijn ongenoegen uit over de rode kaart van middenvelder Cesc Fabregas, die de bal van ongeveer tien meter afstand tegen het hoofd van Brunt schoot terwijl het spel stil lag.

"Wat is het gevaar in zo'n situatie, waar is de agressie om hiervoor een rode kaart te krijgen in een verder vriendelijke wedstrijd?"

"Een topscheidsrechter, een met een grote persoonlijkheid die het duel onder controle heeft, zou er op afgelopen zijn en twee of drie woorden hebben gesproken om het af te handelen", haalde Mourinho uit naar arbiter Mike Jones. "Het was een bizarre rode kaart."