Martin van Geel zegt te begrijpen dat zijn functioneren bij Feyenoord wordt besproken nadat hij trainer Fred Rutten zondagavond heeft moeten ontslaan. De technisch directeur voelt echter geen extra druk.

"Ik heb er alle respect voor dat mijn functioneren nu wordt besproken", liet hij maandag in De Kuip weten in een toelichting op het ontslag van Rutten.

"Ik voel echter geen extra druk. Helemaal niet. Waarom zou dat het geval moeten zijn? Als technisch directeur probeer je de best mogelijke trainersstaf en selectie samen te stellen."

"Soms moet je echter ook een coach op non-actief zetten. Dat zijn de vervelendste beslissingen, maar die horen nu eenmaal bij mijn functie. Die verantwoordelijkheid neem ik, zeker ook in slechte tijden."

Evaluatie

Van Geel sprak in het begin van het seizoen de ambitie uit dat Feyenoord zou moeten strijden om de landstitel. De Rotterdamse club eindigde echter op plaats vier en dat betekent geen rechtstreekse plaatsing voor de voorrondes van de Europa League.

"Over twee weken gaan we dit seizoen intern evalueren. Dat geldt ook voor mijn eigen functioneren. Wie mij een aantal weken geleden had gezegd dat ik op 18 mei over het vervroegde vertrek van Rutten zou praten, had ik toen voor gek verklaard."

"Met slechts twee punten uit de laatste vijf wedstrijden hebben wij er gezamenlijk bij Feyenoord echter veel te weinig uitgehaald. Het gaat om onverklaarbare en ongrijpbare zaken."

"Maar ik weet wel dat je elk seizoen geslaagde en minder geslaagde aankopen doet", doelde Van Geel op de vervangers die hij moest aantrekken door het vertrek van enkele belangrijke krachten zoals Stefan de Vrij en Graziano Pellè.

"Ik heb vaak het verwijt gekregen dat ik te laat reageerde op de spelersmarkt. Niets te laat. Ik heb het al honderd keer uitgelegd: we hadden toen nog een negatief eigen vermogen. Van elke euro die er binnenkwam aan afkoopsommen, mocht ik een kwartje uitgeven. In die volgorde moest dat."