PEC Zwolle gaat door de 3-0 overwinning met een zeer goed gevoel de play-offs in. Vitesse is donderdag en zondag de eerste tegenstander in de strijd om Europees voetbal.

"Ik heb bij FC Twente de play-offs gewonnen en verloren, maar wij hebben nu alleen maar wat te winnen", zegt middenvelder en basisspeler Wout Brama tegen NU.nl.

"Zwolle heeft nog nooit de play-offs gehaald, dus daar moeten we onze neus niet voor ophalen. Het zou heel mooi zijn als we zo Europa ingaan, al zijn we wat mij betreft niet de favoriet."

Brama trof bij Feyenoord zijn voormalig trainer Fred Rutten, die de avond na het verlies ontslagen werd. "Hij heeft me echt beter gemaakt als jonge speler bij FC Twente, het meest van alle trainers. Het doet pijn om hem zo te zien."

Dat sentiment heeft Brama ook bij het noodlijdende Twente, dat door de financiële malaise diverse clubmensen moest ontslaan. "Ik sta er te ver vanaf, maar leuk is anders. Twente is nog steeds mijn club en ik gun het de mensen die jarenlang goed werk hebben gedaan natuurlijk niet."

Buitenland

De 28-jarige Brama nam zondag afscheid van het thuispubliek in het IJsseldeltastadion. De Tukker bereikte geen overeenstemming met de clubleiding over een nieuw contract en mikt deze zomer weer op een transfer naar het buitenland.

Dat lukte Brama vorig jaar niet en PEC bood hem op amateurbasis onderdak nadat hij eerder meetrainde bij zijn oude club Twente. "PEC heeft mij een aanbieding gedaan en ik heb een tegenbod gedaan dat ze hebben geweigerd. Ik ga niet nog een seizoen in deze constructie spelen."

"Mijn wens is een mooie uitdaging in het buitenland, maar ik ga daar niet zomaar heen. Ik heb eerder ook dingen afgezegd omdat het niet bij me paste. Als ik de juiste plek niet vind, is Nederland nog wel een goede optie. De zomer is nog lang."