Het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond UEFA overweegt om bij een congres eind volgende maand in Praag de regels rondom Financial Fair Play te versoepelen.

Dat zegt UEFA-voorzitter Michel Platini maandag in gesprek met de Franse tv-zender RTL.

"Ik denk dat de huidige regels goed zijn, maar er zullen wellicht zaken worden versoepeld", aldus de Franse oud-topvoetballer. "Uiteindelijk is het aan het uitvoerend comité om dit te beslissen. Je weet het eind juni."

Het belangrijkste orgaan van de UEFA komt op 29 en 30 juni samen in Praag. Platini is de president van het uitvoerend comité en Michael van Praag is een van de leden.

De Europese voetbalbond begon in het seizoen 2011-2012 met Financial Fair Play om de uitgaven van clubs aan transfers en spelerssalarissen te limiteren. Europese clubs mogen aan deze kostenposten niet meer geld uitgeven dan dat er via het voetbalbedrijf binnenkomt. Ook zijn de schulden van clubs aan banden gelegd.

Dit zou moeten voorkomen dat clubs in financieel zwaar weer komen. Bovendien hoopt de UEFA te verhinderen dat de Europese competities door steeds minder ploegen worden gedomineerd.

Internazionale

Eerder deze maand werden nog tien clubs bestraft voor overtreding van de regels, onder wie AS Monaco, AS Roma en Internazionale. Zij kregen boetes en mogen volgend seizoen minder spelers inschrijven voor Europese competities.

Vorig jaar moesten Manchester City en Paris Saint-Germain boetes van 20 miljoen euro betalen voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels.

De UEFA praat al sinds vorig jaar oktober met clubs over het aanpassen van de regels.