Jaïro Riedewald heeft maandag zijn contract bij Ajax verlengd tot medio 2019. De nieuwe en verbeterde verbintenis gaat met terugwerkende kracht in op 1 maart.

"Er spreekt vertrouwen uit dat ik nu alweer mijn contract kan verlengen", zegt de 18-jarige Riedewald, die nog een overeenkomst tot medio 2018 had, op de website van de club.

"Ik heb de afgelopen periode veel wedstrijden gespeeld, veel bij de selectie gezeten. Dit wil ik doorzetten."

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is content met de contractverlenging van de middenvelder annex verdediger. "Jaïro heeft weer wat stapjes gemaakt op de ladder. Hij is een fysiek sterke jongen, die ook nog eens heel goed kan voetballen."

Trustfull

Naast Riedewald tekende ook Orlando Trustfull een contract bij Ajax. De oud-middenvelder gaat vanaf komend seizoen aan de slag als derde assistent-trainer van coach Frank de Boer, zo meldt de club.

De 44-jarige Trustfull, die voor een jaar heeft getekend, was tussen 2010 en 2014 al jeugdtrainer bij Ajax en werkt momenteel bij de KNVB als assistent van Oranje onder 19 en Oranje onder 17.

De Boer is content met de aanstelling van de voormalig speler van onder meer Feyenoord en Vitesse. "Wij kennen Orlando al jaren en weten dat hij tactisch enorm goed onderlegd is. Wij zijn ervan overtuigd dat hij iets kan gaan toevoegen aan onze huidige technische staf."

De Boer werkt al met de assistent-coaches Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp. Carlo l'Ami is de keeperstrainer van Ajax.