Een paar maanden eerder dan de bedoeling was, is Giovanni van Bronckhorst maandag begonnen met zijn werkzaamheden als hoofdcoach van Feyenoord.

De voormalig assistent van de ontslagen Fred Rutten gebruikte zijn eerste training voornamelijk om individuele gesprekken te voeren met een aantal spelers.

Zo wisselde Van Bronckhorst op het trainingsveld, onder toeziend oog van tientallen bezoekers en veel media, uitgebreid van gedachten met aanvoerder Jordy Clasie.

Van Bronckhorst wilde zelf na afloop van de training, waarbij doelman Kenneth Vermeer ontbrak en aanvaller Elvis Manu eerder afhaakte, nog niets over zijn plannen zeggen.

Volgens een woordvoerder van Feyenoord staat de voormalige assistent-trainer pas woensdag, een dag voor de eerste wedstrijd in en tegen Heerenveen in de play-offs om Europees voetbal, de pers te woord.

De 40-jarige Van Bronckhorst werd zondagavond na het ontslag van Rutten vervroegd aangesteld als hoofdtrainer van Feyenoord. Hij zou aanvankelijk pas komende zomer in die functie aantreden in De Kuip.