Louis van Gaal vreest dat David De Gea deze zomer moeilijk te behouden wordt voor Manchester United. De doelman staat in de belangstelling van Real Madrid.

"Hij is Spaans international en nu komt er een Spaanse club. Zijn vriendin is Spaans en zijn ouders komen bijna wekelijks over, dus het wordt moeilijk", zegt Van Gaal tegen Sky Sports.

United heeft de 24-jarige keeper een aanbieding gedaan zijn in 2016 aflopende contract te verlengen, maar De Gea heeft daar nog niet op gereageerd. Van Gaal hoopt dat United hem deze zomer kan overtuigen om te blijven.

"Elke transfer is een proces en dat zal nu weer gebeuren. De Gea zal ons niet zomaar verlaten omdat we een grote club zijn en hij met ons mee wil denken."

De Gea was dit seizoen regelmatig de uitblinker bij United. De fans op Old Trafford probeerden de doelman via spandoeken over te halen om in Engeland te blijven spelen.

United is in de Premier League inmiddels zeker van minimaal de vierde plek en komt volgend seizoen waarschijnlijk uit in de voorronde van de Champions League.