Sergio Busquets denkt dat FC Barcelona na het veroveren van de landstitel al kan spreken van een geslaagd seizoen, ongeacht de afloop van de bekerfinale en de Champions League-eindstrijd.

"De Liga is de belangrijkste prijs", zei de middenvelder tegen Spaanse media na de kampioenswedstrijd tegen Atletico Madrid (1-0 winst).

"Met de competitie zijn we het hele seizoen bezig, elke club komen we twee keer tegen. De Champions League is prestigieuzer, maar deze trofee is belangrijker."

"Het is duidelijk dat we vorig seizoen met veel problemen moesten afrekenen, we hadden niet het niveau om kampioen te worden. Je kunt ook niet elk jaar alles winnen. Nu zitten we in elk geval weer op het juiste spoor, onze cyclus is nog niet voorbij."

Jordi Alba refereerde in zijn reactie aan de crisis die FC Barcelona rond de jaarwisseling doormaakte. Na de nederlaag bij Real Sociedad werd technisch directeur Andoni Zubizarreta ontslagen en speculeerden kranten over een vertrek van coach Luis Enrique.

"Iedereen had ons al afgeschreven, maar het is een magnifiek seizoen geworden. Het kan alleen maar mooier worden nu. We mogen vandaag genieten en daarna langzaam denken aan de finales die nog volgen."

FC Barcelona sluit de competitie volgende week af met een thuisduel met Deportivo la Coruña. Op 30 mei volgt de bekerfinale tegen Athletic de Bilbao en op 6 juni is Juventus de tegenstander in de eindstrijd van de Champions League.