Simon Poulsen is blij met zijn transfer naar PSV, maar hij verlaat AZ ook met een apart gevoel nadat hij zondag Europees voetbal haalde met de Alkmaarders.

"Ik heb in totaal zes jaar bij AZ gespeeld, dat is het grootste deel van mijn voetballeven. En dat terwijl ik niet eens een Nederlander ben", vertelt Poulsen.

"Ik ken ook iedereen bij de club, op elke verdieping in het stadion. Het geeft een raar gevoel dat ik dat nu allemaal achter me ga laten."

De 30-jarige Deen is wel blij dat de supporters van AZ hem zijn vertrek niet kwalijk nemen. "Ik denk dat ze vanuit het uitvak bij Excelsior tien keer mijn naam hebben gezongen, terwijl ik net bij een andere club getekend heb."

"Met de 4-1 winst en het behalen van Europees voetbal werd het zo een prachtig afscheid. Dit is een soort kampioenschap voor AZ."

Champions League

Poulsen noemt het dan ook 'dubbel' dat hij AZ transfervrij verruilt voor PSV, waar hij voor twee jaar getekend heeft.

"AZ is een fantastische club. Het is moeilijk om hier weg te gaan. Ik heb goede en minder goede tijden gekend in Alkmaar, maar we hebben bijna elk jaar Europees gespeeld. AZ heeft het de afgelopen jaren dus goed gedaan. "

"Aan de andere kant krijg ik nu de uitdaging om bij een grote club te spelen. PSV is de kampioen en speelt volgend jaar in de Champions League. Ik ben daarom heel blij dat het rond is gekomen."