Landskampioen PSV won zondag in blessuretijd bij ADO Den Haag (3-2), maar aanvoerder Georginio Wijnaldum weigerde te spreken over 'Lucky PSV'. 

"Lucky PSV wil ik het niet noemen. We hebben dit seizoen heel veel wedstrijden in de slotfase afgedwongen en ook vandaag weer. Dat is geen toeval meer, maar een verdienste van ons", aldus Wijnaldum tegen Omroep Brabant.

PSV kwam in Den Haag tot twee keer toe terug van een achterstand, waarna Wijnaldum op aangeven van Jetro Willems de 29e zege van het seizoen veiligstelde.

De ploeg van trainer Phillip Cocu brak bovendien het clubrecord van het hoogste puntenaantal in één seizoen. De Eindhovenaren kwamen door de overwinning op 88 punten.

"We hebben niks aan het toeval overgelaten dit seizoen. Het was gewoon een uitstekend seizoen. Als je dat kan afsluiten met de titel en zoveel records, dan kan je niet anders dan tevreden en trots zijn", zei Wijnaldum.

Toekomst

Wijnaldum weet nog niet waar zijn eigen toekomst ligt. "Overal waar ik kom wordt me gevraagd wat ik ga doen. Ik heb het idee dat anderen er meer mee bezig zijn dan ikzelf. Ik wil geen valse beloftes maken." 

"We zullen zien. Het kan zijn dat dit mijn laatste wedstrijd voor PSV was, maar het kan ook dat ik blijf. Ik zie wel wat de toekomst mij brengt."