Manchester United-coach Louis van Gaal nam het zijn ploeg zondag kwalijk dat ze een 1-0 voorsprong niet over de streep kon trekken in het thuisduel met directe concurrent Arsenal (1-1).

"We waren een uur beter dan de tegenstander en stonden met 1-0 voor. Dan moet je een wedstrijd kunnen uitspelen", zei Van Gaal tegen Sky Sports.

United kwam na een halfuur spelen op Old Trafford op voorsprong via Ander Herrera, maar acht minuten voor tijd bezorgde Tyler Blackett de bezoekers met een eigen doelpunt nog een punt.

"Je zag dat Arsenal terug wilde komen na een uur. Dan moet je bij elkaar blijven en niet zo open spelen als wij deden, want dan weet je dat de goal kan vallen."

Van Gaal zag zijn ploeg niet voor het eerst dit jaar een voorsprong uit handen geven. "Ik zei het al voor de wedstrijd: Arsenal heeft misschien het beste team in de Premier League, maar Chelsea kan een wedstrijd uitspelen. Arsenal kan dat niet en wij ook niet."

"Het is zonde, want ondanks veel blessures waardoor ik wederom mijn opstelling moest aanpassen, waren we lang sterker dan Arsenal."

Voorronde

Nummer vier Manchester United blijft door de remise op twee punten staan van nummer drie Arsenal. De 'Mancunians' spelen bovendien nog maar één duel tegenover twee voor de 'Gunners'. Van Gaal legde zich daardoor neer bij het feit dat zijn ploeg een voorronde zal moeten spelen om volgend seizoen de Champions League te bereiken.

"En dat is altijd stressvol, want je kunt iemand tegenkomen die al half in het seizoen zit terwijl wij dan nog maar net zijn begonnen. Het zal niet simpel worden, dat moeten we ons realiseren."

Toch toonde de Amsterdammer zich ook tevreden na de laatste thuiswedstrijd van zijn eerste seizoen op Old Trafford. "We hebben onze doelstelling bereikt en als ik de fans zie, zijn zij ook tevreden. Maar ik wil meer als manager en volgend jaar zullen we vechten voor meer."

Van Gaal heeft met PSV'er Memphis Depay al een eerste aankoop gedaan voor het nieuwe seizoen. Hij wilde nog geen uitspraken doen over andere mutaties binnen zijn selectie.

"Je weet nooit wat er gebeurt in de zomer. De transferperiode is ook een proces en het is niet zo makkelijk als iedereen denkt. Ondanks de geweldige wil van ons bestuur."