Frank de Boer baalde zondag stevig van de nederlaag van Ajax bij hekkensluiter FC Dordrecht. De oefenmeester van de Amsterdammers nam zelfs het woord blamage in de mond.

"Ik verwijt mijn spelers dat ze soms niet ten koste van alles een tegendoelpunt lijken te willen voorkomen. Dat geldt voor het hele team", zei De Boer voor de camera van FOX Sports.

"Anderzijds weet ik dat er geen spanning was bij de spelers voor deze wedstrijd. Ik probeerde ze nog te prikkelen, maar na de 1-0 was de focus helemaal weg. Dit moet je doen voor de supporters."

De Boer vond zijn elftal in het eerste uur van de wedstrijd niet eens zo slecht spelen. "De laatste pass was alleen soms net niet goed. Gelukkig valt die 1-0 en dan is het wachten op de 2-0."

"Opeens geef je het heft uit handen. We kregen genoeg signalen om alert te zijn. Het is wel typerend voor het seizoen dat we deze wedstrijd dan met een klutsbal nog verliezen."

Etentje

Volgens de oefenmeester heeft Ajax dit seizoen te weinig gecreëerd. "Dat moeten we onszelf als staf aanrekenen. Het is belangrijk dat we daar mee aan de slag gaan, dat we meer dreiging voor de goal hebben volgend seizoen."

De Boer zal zijn selectie zondagavond nog toespreken. "We hebben straks een etentje met zijn allen en dan zal ik wel wat zeggen. Het signaal zal zijn dat we het gevoel van de vorige vier jaar moeten koesteren."

"Zo zonder prijs afscheid nemen van het seizoen is heel saai. Dat moet je elke dag beseffen, dat met elkaar winnen het mooiste is. Het winnen van prijzen is als spelers en als team een geweldig gevoel. Nu weet je weer hoe mooi dat is."