Louis van Gaal heeft zondag met Manchester United in de strijd om rechtstreekse plaatsing voor de Champions League niet weten te winnen van Arsenal. Het werd 1-1 op Old Trafford.

De ploeg van Van Gaal blijft zo vierde, een plek die kwalificatie voor de voorrondes van de Champions League betekent. Arsenal behoudt de derde stek, die rechtstreekse plaatsing voor het miljoenenbal geeft.

Het verschil tussen beide ploegen blijft twee punten in de wetenschap dat Arsenal nog een wedstrijd tegoed heeft. De ploeg van Arsène Wenger speelt nog twee keer thuis; woensdag tegen het Sunderland van Dick Advocaat en volgend weekeinde tegen West Bromwich Albion.

United gaat dan op bezoek bij Hull City, dat in die wedstrijd degradatie moet zien te voorkomen.

Van Persie

Van Gaal had in zijn basisopstelling geen plek vrijgemaakt voor Robin van Persie, die vorige week helemaal ontbrak in de selectie wegens ziekte. De Nederlander mocht tegen zijn voormalige club een halfuur voor tijd invallen voor Radamel Falcao, die de spitspositie bekleedde vanwege een blessure van aanvoerder Wayne Rooney.

Ander Herrera zette United na een halfuur op voorsprong door een voorzet van Ashley Young binnen te tikken.

Een kwartier voor tijd maakte Victor Valdes zijn debuut voor United wegens een blessure van David De Gea. De van FC Barcelona overgekomen doelman moest gelijk een tegentreffer incasseren.

Verdediger Tyler Blackett werkte de bal tien minuten voor tijd achter zijn eigen keeper nadat hij een poging van Theo Walcott wilde wegwerken.