FC Ingolstadt 04 speelt volgend seizoen in de Bundesliga. De in 2004 opgerichte profclub won zondag met 2-1 van RB Leipzig en kroonde zich daarmee tot kampioen van de tweede Bundesliga.

Ingolstadt kwam na vier minuten nog wel op achterstand via Dominik Kaiser. Mathew Leckie trok de stand in blessuretijd van de eerste helft gelijk vanaf elf meter. Een kwartier voor tijd bezorgde Stefan Lex de thuisclub de zege, waarna het feest losbarstte.

Ingolstadt heeft 63 punten na 33 wedstrijden. Nummer twee SV Darmstadt 98, dat zondag met 1-0 verloor, heeft 56 punten. Karlsruher SC (derde) en 1. FC Kaiserlautern (vierde) hebben 55 punten.

In de laatste speelronde strijden zij om de tweede plek, die net als eerste plek recht geeft op rechtstreekse promotie. De nummer drie speelt play-offs tegen de nummer zestien van de Bundesliga.

FC Ingolstadt, in 2004 ontstaan uit een fusie tussen ESV Ingolstadt en MTV Ingolstadt, speelde nog niet eerder op het hoogste niveau in Duitsland.

Cagliari

Cagliari is gedegradeerd uit de Serie A. De ploeg van Sardinië had op eigen veld moeten winnen van Palermo om nog een kleine kans te houden op lijfsbehoud. Daarin slaagde Cagliari niet. Palermo won het duel met 1-0, dankzij een doelpunt van Franco Vazquez.

Door de nederlaag blijft Cagliari steken op 28 punten, goed voor de achttiende plek. Nummer zeventien Atalanta Bergamo, dat met 1-4 verloor van Genoa, heeft acht punten meer. Dat verschil is met nog twee wedstrijden te gaan niet meer te overbruggen voor Cagliari.

Atalanta, waar Urby Emanuelson de hele wedstrijd op de bank bleef, is veilig.

Genoa dankte de overwinning onder anderen aan Iago Falque, die twee keer scoorde. Genoa staat vijfde en is nog volop in de race voor een ticket voor de Europa League.

Zenit

In Rusland heeft Zenit Sint-Petersburg de vierde landstitel in de clubhistorie behaald. De ploeg van coach André Villas-Boas speelde met 1-1 gelijk bij FC Oefa. Dat bleek genoeg voor de titel, omdat de enig overgebleven concurrent FK Krasnodar niet won van Torpedo Moskou: 2-2.

Zenit kwam na een half uur spelen op voorsprong via een rake vrije trap van de Braziliaan Hulk. Vlak voor tijd zorgde de Bosniër Haris Handzic voor de gelijkmaker.

Daarbij bleef het, waardoor de club van technisch directeur Henk van Stee voorzichtig aan het kampioenschap mocht gaan denken. Toen 2,5 uur later bleek dat Krasnodar gelijk had gespeeld, kon het feest in Sint-Petersburg helemaal losbarsten.

Zenit werd eerder in 2007, 2010 en 2012 kampioen van Rusland. In 1984 werd de ploeg kampioen van de Sovjet Unie.