Go Ahead Eagles heeft op basis van de Fair Play-ranglijst een ticket voor Europees voetbal gepakt.

De club uit Deventer eindigde achter FC Twente als tweede in het eindklassement. De Tukkers gaven echter onlangs aan dat ze om financiële redenen afzien van Europees voetbal.

Go Ahead Eagles moet nog wel een UEFA-licentie krijgen van de KNVB. Mocht dat lukken, dan speelt de ploeg van interim-trainer Dennis Demmers na de zomer in de eerste voorronde van de Europa League.

Voorzitter Edwin Lugt verwacht dat de voetbalbond de licentie 'binnen enkele dagen' verstrekt. De wedstrijden in de eerste voorronde worden op 2 en 9 juli gespeeld.

Go Ahead Eagles moet ook nog op zoek naar een stadion waar het op 2 of 9 juli de thuiswedstrijd wil spelen. De formatie kan niet terecht in de eigen Adelaarshorst omdat het stadion wordt verbouwd.

1984

Go Ahead Eagles gaat voor het eerst sinds 1984 Europa in. De club nam toen deel aan de Intertoto Cup.

Het is de laatste keer dat de winnaar van het Fair Play-klassement wordt beloond met een Europees ticket. Volgend jaar krijgt de nummer één een geldbedrag.

Go Ahead Eagles neemt de komende weken eerst nog deel aan de play-offs voor promotie/degradatie van de eredivisie. De nummer zeventien neemt het daarin in de halve finales op tegen De Graafschap.