Kampioen PSV heeft het seizoen afgesloten met een nipte 3-2 overwinning bij ADO Den Haag. Nummer twee Ajax blameerde zich in het uitduel met hekkensluiter FC Dordrecht en ging met 2-1 onderuit.

Georginio Wijnaldum maakte in blessuretijd de winnende treffer voor PSV.

ADO kwam tot twee keer toe op voorsprong (doelpunten Aleksandr Iakovenko en Danny Bakker), maar Luciano Narsingh en Luuk de Jong zorgden voor de gelijkmakers.

PSV brak bovendien het puntenrecord van het hoogste puntenaantal in één seizoen. De ploeg van trainer Phillip Cocu kwam door de zege op 88 punten.

ADO en PSV speelden een slordige openingsfase. De eerste echte kans leverde gelijk een doelpunt op. Doelman Jeroen Zoet verkeek zich op een afstandsschot van Iakovenko. Michiel Kramer verzuimde kort daarna de marge te verdubbelen.

Ook PSV kreeg kansen. De Jong en Memphis Depay, die zijn laatste wedstrijd voor de Eindhovenaren speelde en naar Manchester United vertrekt, konden die niet verzilveren. Op slag van rust kwam PSV toch naast ADO. Narsingh scoorde op aangeven van De Jong de 1-1.

Ook in de tweede helft kregen beide ploegen volop kansen. Kramer en De Jong sprongen daar slordig mee om. Na bijna een uur kwam ADO via Bakker opnieuw op voorsprong. Lang plezier had de ploeg daar niet van, want kort daarna tikte De Jong op aangeven van Depay de 2-2 binnen.

Daarna gebeurde aanvankelijk weinig meer. Totdat Wijnaldum uiteindelijk het duel besliste. Memorabel was nog slechts dat Depay zichtbaar tegen zijn zin in een publiekswissel kreeg van Cocu.

Ajax

Ajax kwam via Viktor Fischer nog wel op voorsprong, maar gaf de overwinning in de laatste twintig minuten uit handen. Sean Klaiber en Ricky van Haaren waren verantwoordelijk voor de stunt van Dordrecht.

Ajax speelde niet met de gebruikelijke basisformatie. Diederik Boer mocht het doel verdedigen omdat Jasper Cillessen zich niet helemaal fit voelde. Joël Veltman en Thulani Serero begonnen op de bank. Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Mike van der Hoorn hadden wel een basisplaats.

Ajax was in de eerste helft twee keer gevaarlijk. Anwar El Ghazi en Van der Hoorn kopten echter in kansrijke positie niet raak. Fischer bracht de Amsterdammers na 57 minuten op voorsprong. De Deen scoorde vorige week ook al twee keer tegen SC Cambuur.

De treffer van Fischer was niet voldoende voor een zege omdat Klaiber het gedegradeerde Dordrecht in de zeventigste minuut op gelijke hoogte schoot. Van Haaren bezorgde Dordrecht in de blessuretijd zelfs nog de vierde zege van het seizoen.

Ajax verloor voor de eerste keer op kunstgras. De equipe van coach Frank de Boer was liefst 21 duels ongeslagen.