AC Milan heeft zondagmiddag een pijnlijke 3-2 nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen Sassuolo. Marco van Ginkel en Nigel de Jong speelden het hele duel.

Door het verlies blijft de ploeg van trainer Filippo Inzaghi steken op de tiende plaats van de Serie A, twee punten achter Torino. Sassuolo maakt een grote stap van de zestiende naar de twaalfde plek.

Milan maakt zo ook definitief geen kans meer op Europees voetbal. Het is het tweede seizoen op rij dat de club 'Europa' misloopt.

De thuisploeg opende in de dertiende minuut op controversiële wijze de score. Het was onduidelijk of het schot van Domenico Berardi de doellijn was gepasseerd. Over de geldigheid van de 2-0 van dezelfde aanvaller bestond geen twijfel.

Nog voor rust zorgde Giacomo Bonaventura voor de aansluitingstreffer, waarna Alex zes minuten na de hervatting tekende voor de gelijkmaker.

Berardi sloeg ruim tien minuten voor tijd echter opnieuw toe en bezorgde Milan zo de twaalfde nederlaag van het seizoen.

Afgelopen seizoen gingen de Milanezen met 4-3 onderuit bij Sassuolo en maakte Berardi liefst vier goals. Deze nederlaag leidde het ontslag in van trainer Massimiliano Allegri.