Paris Saint-Germain heeft zaterdag in Frankrijk de landstitel veroverd. De ploeg van coach Laurent Blanc won op bezoek bij Montpellier met 2-1.

Gregory van der Wiel zat de hele wedstrijd op de bank bij de Parijzenaars. De treffers kwamen op naam van Blaise Matuidi en Ezequiel Lavezzi.

Voor de thuisploeg kwam Anthony Mounier tot scoren. Alle treffers vielen in de eerste helft. PSG had aan één punt genoeg om op eigen kracht de vijfde landstitel uit de clubhistorie binnen te halen.

Het was tevens het derde kampioenschap op rij voor de club. Zlatan Ibrahimovic ontbrak door een blessure. De Zweed veroverde desondanks de twaalfde landstitel in zijn loopbaan.

Nummer twee Olympique Lyon bleef thuis tegen Bordeaux steken op 1-1. De runner-up stelde daarmee wel een ticket voor de Champions League veilig.

Van Wolfswinkel

AS Monaco verdedigde als nummer drie de kansen op deelname aan de voorronde van het kampioenenbal met een zege voor eigen publiek op het gedegradeerde FC Metz: 2-0.

Olympique Marseille (4-0 tegen Lille) en Saint-Etienne (2-1 tegen Evian TG) loeren ook nog op de derde plaats, maar moeten hopen op een misstap van Monaco tijdens de 38e en laatste speelronde. Bij Saint-Etienne werd Ricky van Wolfswinkel na een uur gewisseld.