Dick Advocaat speelde zaterdag met Sunderland met 0-0 gelijk tegen Leicester City en heeft nog een punt nodig voor lijfsbehoud. De oefenmeester houdt vertrouwen in een goede afloop.

Sinds Advocaat het roer eerder dit jaar overnam, pakte Sunderlang elf punten in zeven wedstrijden. Uit de laatste twee wedstrijden werden vier punten gehaald.

"Als je een week geleden had gezegd dat we vier punten zouden halen uit twee wedstrijden, had ik gezegd: graag. En dat zag ik nu nog steeds", toonde Advocaat zijn tevredenheid.

"We hebben het nog steeds in eigen hand. We hebben in de komende twee wedstrijden een punt nodig en de teams onder ons moeten ook maar zien te winnen."

Advocaat wacht met Sunderland nog wedstrijden tegen Arsenal en Chelsea. De ploeg staat momenteel zestiende met 37 punten uit 36 duels.

Koeman

Ronald Koeman was erg tevreden na de grote thuiszege met Southampton op Aston Villa (6-1). Mede dankzij een razendsnelle hattrick van Sadio Mané stond het bij rust al 5-1.

"We begonnen de wedstrijd geweldig moet goede doelpunten en goede aanvallen. In de tweede helft behielden we de concentratie en wilden we de score opvoeren", aldus de Nederlandse oefenmeester.

"Soms heb je een goed gevoel in de kleedkamer. Je droomt ervan om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zo af te sluiten."

Met name Sané kon rekenen op complimenten van Koeman. "Hij had een geweldige middag, zoals iedereen. Zijn tweede doelpunt was geweldig, een fantastisch schot."

Met nog een wedstrijd voor de boeg kan Southampton nog maximaal als vijfde eindigen. De achterstand op Liverpool, dat nu de vijfde plaats bezet, is twee punten.