Steven Gerrard speelde zaterdag voor de laatste keer in zijn carrière namens Liverpool op Anfield Road en dat viel de aanvoerder zwaar.

Liverpool verloor met 3-1 van Crystal Palace, maar de wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van Gerrard. Hij vertrekt na zeventien seizoenen naar LA Galaxy.

"Het voelt erg raar, ik ga dit zo missen. Ik heb van iedere minuuut genoten. Ik ben er kapot van dat ik nooit meer voor deze supporters zal spelen", reageerde Gerrard na het duel.

Gevraagd naar zijn hoogtepunt blikte de middenvelder terug op zijn debuut in 1998. "De eerste keer dat ik voor deze club mocht spelen was een droom voor me. Alle keren daarna waren een bonus. Die eerste keer was het hoogtepunt."

Toekomst

Over de toekomst van Liverpool maakt Gerrard zich geen zorgen. "De club is in goede handen met twee fantastische eigenaren en heeft met Brendan Rodgers een geweldige manager. Er zit veel potentie in de groep. Ik wens ze alle succes in de toekomst."

"Ik wil iedereen binnen de club bedanken voor de afgelopen zeventien jaar. Ze hebben mij gevormd. Maar de belangrijksten zijn de supporters."

Gerrard speelde tegen Crystal Palace zijn 706e wedstrijd namens Liverpool. Kampioen werd hij nooit met de club, maar hij won wel de Champions League en Wereldbeker in 2005 en de UEFA Cup in 2001.